Posted on: April 24, 2023 Posted by: rahx Comments: 0

Pittsburg is benoemd als de gaststad van de National Senior Games 2023. De stad organiseerde eerder het evenement in 2005.
PITTSBURG, Pa. – Pittsburgh zal voor de tweede keer in de geschiedenis van het Multisport -evenement in 2023 de National Senior Games organiseren.

Zomerdatums voor de 2023 -spellen worden geïdentificeerd omdat plannen worden geformaliseerd. De stad organiseerde ook de National Senior Games in 2005.

De 2021-wedstrijden, oorspronkelijk gepland in Fort Lauderdale, Fla., Werden eerder dit jaar uitgesteld vanwege de Covid-19 pandemie. Ze worden van 10 tot 23 mei 2022 uitgevoerd.

National Senior Games Association (NSGA) CEO Marc T. Riker zei dat er veel is veranderd voor zowel de stad als het evenement omdat de laatste keer dat het in de Steel City was.

“De stad heeft een verandering van zijn binnenstad gezien en heeft tal van nieuwe aanbiedingen,” zei Riker. “We zijn van plan om het David L. Lawrence Convention Center uitgebreid te gebruiken als onze hub van activiteit. Over het algemeen was het NSGA -team het ermee eens dat Pittsburgh onze Club Tijuana Thuisshirt atleten aangenaam zal verrassen met wat wordt aangeboden. ”

Riker merkte ook op dat de 2019 National Senior Games in Albuquerque een record van een aller tijden vestigde met bijna 14.000 atleten die deelnamen aan 20 sporten gedurende een schema van Montpellier HSC Thuisshirt twee weken, met een geschatte $ 35 miljoen lokale economische impact.

“Die spellen maakten ons de grootste gekwalificeerde Multisport Championship -competitie in de geschiedenis, dus Pittsburgh zal ook versteld staan van de omvang van het evenement en al onze uitgebreide activiteiten om de gemeenschap te betrekken,” vertelde Riker de bijeenkomst.

Pittsburgh -functionarissen benadrukten hoe de stad zichzelf heeft gegroeid en transformerend, met nieuwe stedelijke verbeteringen, locaties, attracties en hotels die de kwaliteit van de atleetervaring zullen verbeteren.

“Sportspittsburgh is verheugd om de nationale senior games terug te verwelkomen in de stad van kampioenen in 2023, en we willen de NSGA bedanken voor het vertrouwen op Pittsburgh om dit prestigieuze evenement te organiseren,” zei Jennifer Hawkins, Sportspittsburgh, “zei Jennifer Hawkins.

De Keystone AC Milan Thuisshirt State Games organiseert de jaarlijkse Senior Games van Pennsylvania, die dienen als het kwalificerende evenement van de staat voor de nationale senior games. In aanmerking komen voor de 2023 -wedstrijden vindt plaats in 2022 in Luzerne County.

De concurrentie is voor atleten van 50 jaar en ouder en georganiseerd in vijfjarige leeftijdsdivisies met medailles toegekend voor elk niveau.

Leave a Comment